Wat is de beste wasmachine?

Misschien is je wasmachine kapot en ben je op zoek naar een goede vervanger, of ga je voor het eerst jezelf wonen en is het tijd voor de aanschaf van witgoed. Je vraagt je af wat de beste wasmachine is. Wat exact de beste wasmachine is voor jouw situatie, is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan het laadvermogen, toerental, energieverbruik, gebruiksgemak én het geluidsniveau. Dat lees je in dit blogartikel van Wasgigant.

Laadvermogen

Zo is een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg goed voor 1-2 personen, is een wasmachine met vulgewicht van 8 kg geschikt voor 2-4 personen én is een machine met een vulgewicht van 9 kg goed voor minimaal 4 personen. Heb je een groot gezin? In dat geval voldoet een machine met een vulgewicht van 10 kg. Maar waar let je nog meer op bij het kiezen van de beste wasmachine voor jouw situatie? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Goed gevulde trommel

Wist je dat het van belang is om te zorgen voor een goed gevulde trommel? Al de trommel te leeg is wordt de was niet goed gewassen, en is de wasmachine niet in staat om optimaal te centrifugeren. Wanneer de wasmachine niet volledig gevuld is, blijft de was nat. Dit wordt ook wel beladingsherkenning genoemd. Doe je met regelmaat kleine wasjes? In dat geval is het niet verstandig om te kiezen voor een machine met een maximaal vulgewicht van 9 of 10 kg.

Toerental

Hoe droog of nat de was na de wasbeurt is, is geheel afhankelijk van het toerental. Een goede wasmachine beschikt over een hoog toerental, zodat de was na het centrifugeren daadwerkelijk droog is. Een echt goede wasmachine, zorgt ervoor dat de was na het centrifugeren praktisch droog is. Let bij het uitzoeken van een wasmachine dus goed op het toerental. Hoe hoger, hoe beter. Een toerental van 1600 of 1400 is ideaal.

Energieverbruik

Ook het energieverbruik is van invloed. Uiteraard is de beste wasmachine, energiezuinig. De zuinigste energieklasse is A+++, maar binnen deze klasse is er sprake van verschillen. Zo verbruikt een A+++ wasmachine ieder jaar 196 kWh, terwijl een A+++ 20% per jaar maar 156 kWh verbruikt.

Geluidsniveau

Komt de wasmachine in de buurt van de woonkamer of de slaapkamer te staan? Dan is het wel fijn, dat hij niet te veel geluid produceert. Let daarom altijd op het geluidsniveau, ook wel aangeduid met decibel, ofwel dB. We spreken van normaal geluid bij 74 tot 77 dB, en van een stil apparaat bij 72 dB.

Gebruiksgemak

Uiteraard speelt ook het gebruiksgemak een keuze bij de aanschaf van de beste wasmachine. Hoe gemakkelijker de machine in gebruik is, des te beter. Zo is het van belang dat de deur gemakkelijk toegankelijk is, maar ook dat het display goed bedienbaar is. Piept de machine wanneer het programma afgerond is? Wel zo gemakkelijk!

Goed presterende merken

Volgens de consumentenbond presteren wasmachines van Miele, AEG, Siemens, Samsung en Bosch. Echter worden wij ook enthousiast van wasmachines van de merken Beko, Bauknecht, LG en Privileg. Machines van die merken zowel kwalitatief als prijstechnisch kwalitatieve alternatieven voor machines van bijvoorbeeld Miele, Siemens, Samsung en Bosch. Wij verkopen een verscheidenheid aan B-keuze wasmachines van deze merken.

Meer berichten

De waardering van www.wasgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1621 reviews.