Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Als je een nieuwe wasmachine gaat kopen, ben je natuurlijk benieuwd hoe lang een wasmachine eigenlijk mee gaat. Een nieuwe wasmachine aanschaffen is iets wat je hoogstwaarschijnlijk niet heel vaak doet, en daarbij is het ook nog eens een dure aanschaf. Het is daarom verstandig om je goed in te lezen over de verschillende soorten wasmachines en hun levensduur.

De officiële gemiddelde levensduur van een wasmachine is twee tot acht jaar. Dit is de wettelijke verwachting. Echter zijn er diverse factoren die meespelen in de levensverwachting van een wasmachine. Hierdoor kan de wasmachine langer meegaan dan de officiële verwachting.

Factoren voor de levensduur van een wasmachine

De factoren die zorgen voor een goede levensduur van de wasmachine, zijn de bouwkwaliteit, hoe vaak je de wasmachine gebruikt en hoe goed de wasmachine onderhouden wordt. Daarbij telt ook het merk van de wasmachine mee. Merken als Miele, Asko, Bosch, Siemens, AEG en Samsung staan bekend als kwalitatief goede wasmachines. Deze hebben dus een hoge bouwkwaliteit. Dit betekent wel dat deze wasmachines in vergelijking met goedkope wasmachines wat duurder kunnen zijn, maar daar staat wel tegenover dat je van een langere levensduur geniet.

Het onderhoud van de wasmachine

Goed onderhoud aan de wasmachine zorgt voor een langere levensduur. Dit betekent dat je een of twee keer per maand een was op 60 of 90 graden draait. Nieuwe wasmachines hebben hier een speciaal programma voor ingebouwd zitten. Maak ook om de vijf wasbeurten het pluizenfilter schoon. Dit zit onder in de wasmachine. Eens per jaar moet de afvoerslang van binnen schoongemaakt worden. Verder is het verstandig om de afvoerslang om de vijf jaar te vervangen.

Verder zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden, die ook zorgen voor een langere levensduur. Draai bijvoorbeeld geen wassen met de trommel half vol, maar zorg ervoor dat de trommel tot een handbreedte na, helemaal vol zit. Tevens is het aan te raden om de voorgeschreven hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. Als je deze tips volgt, zorg je er voor dat jouw wasmachine ook nog eens lekker fris blijft ruiken.

De wasmachine repareren of een nieuwe kopen?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat de wasmachine kapot gaat. Het is dan goed om te kijken naar wat er precies kapot is, want vaak is het nog te repareren. Dit is vaak aanzienlijk goedkoper dan gelijk een hele nieuwe wasmachine aanschaffen. Het is ook mogelijk dat je de reparatie zelf uit kunt voeren. Ook dit scheelt weer in kosten. Gaat de reparatie veel geld kosten? Dan is het een goede overweging om toch een nieuwe te kopen. Kijk hierbij ook altijd naar de leeftijd van de wasmachine. Bij een oudere machine is er een grotere kans dat er weer iets kapot gaat dan bij een nieuwere wasmachine.

Reparatieservice van het merk zelf

Is de wasmachine nog te repareren maar kun je dit niet zelf doen? Kijk dan vooral eens naar de mogelijkheden bij de fabrikant van de wasmachine. Er zijn namelijk fabrikanten die een reparatieservice aanbieden voor hun wasmachines. Er komt dan een technicus langs om de wasmachine te repareren.

Maak een goede keuze voor een nieuwe wasmachine

Als je een nieuwe wasmachine aan gaat schaffen, is het verstandig om een goede keuze te maken. Lees je goed in over de verschillende merken en kijk ook naar de ervaringen van andere gebruikers. Het is uiteraard mogelijk om een geheel nieuwe wasmachine goedkoper te kopen. Kijk hiervoor bij het huidige aanbod van Wasgigant.nl. Wij verkopen nieuwe wasmachines met een deukje of krasje, opgelopen bij transport.

Meer berichten

De waardering van www.wasgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 1623 reviews.